Slå på lysene automatisk med Philips Hue
Vil du at lyset skal slå seg på når du nærmer deg hjemmet ditt? Eller vil du at lyset skal slå seg på av seg selv når du går inn i et rom? Les videre og finn ut hvordan.Slå på lyset automatisk når du kommer hjem
Det er faktisk veldig enkelt å sette opp Philips Hue - og det krever verken blod, svette eller tårer. Alt du trenger er en eller flere Hue-pærer og/eller -lamper - og selvfølgelig en Bridge.
I Hue-appen kan du konfigurere det slik at lyset i Hue-pærene eller -lampene dine tennes når du nærmer deg hjemmet ditt (ikke bare deg, det bestemmer du selv). Du bestemmer hvor nærme du må være før lyset tennes, og du bestemmer om det skal være én eller flere pærer, og du bestemmer også om det skal være pærer som befinner seg ute eller inne.
Funksjonen kalles Geofencing og fungerer ved at GPS-en i smarttelefonen din forteller deg hvor nærme du er, og når du er så nærme som du har stilt inn, vil lyset slå seg på slik du ønsker.
TIPS FOR TEENAGERS: Du kan stille den inn slik at når mamma eller pappa nærmer seg huset, blinker det et lys slik at du kan rydde opp eller gjøre det du har lovet.
Finns det alternativer til Geofencing?
Ja, det finnes det faktisk. Vi hadde ikke tenkt å dekke det i denne artikkelserien, men du kan få en smakebit likevel.
Philips Hue-bevegelsessensor
Philips har laget en sensor som reagerer på bevegelse. Den er laget for innendørs bruk, men vi bruker også vår utendørs. Vi kommer til å skrive mer om dette alternativet i en kommende artikkel.
Les mer om Hue-sensoren her.
Automatisk innkobling av lys i et rom
Dette høres kanskje ut som noe du har hørt før, og man kan si at en sensor ikke er noen ny oppfinnelse. Men vi bruker den bare altfor sjelden. Så da Philips kom med en sensor til Hue-systemet, tenkte vi ærlig talt: Hvem pokker bruker sensorer innendørs?
Hue-sensor på badet
Et godt sted å starte er å installere en sensor på badet. Badet er et rom du bruker mye, lyset slås ofte av og på, og du går ofte innom for en kort visitt, for å si det sånn.
Derfor er det helt logisk å slå på lyset via en sensor, og Hue-sensoren fungerer utmerket!
Det beste med Hue-bevegelsessensoren er at den reagerer raskt, faktisk så raskt at selv om du er vant til å trykke på bryteren, rekker du ikke å gjøre det før lyset er på.
Du stiller selv inn hvor lenge lyset skal være på, hvilken farge lyset skal ha eller hvor sterkt det skal være.
Bruk Hue-bevegelsessensoren i flere rom
Som sagt bruker vi sensoren i flere rom i dag. Og jeg ville ikke vært dem foruten! Akkurat nå bruker vi bevegelsessensoren i:
-
Baderommet, som beskrevet ovenfor
Det gir mye mening der, ettersom rommet brukes ofte. -
Vaskerom/Walk in Vi liker oss også godt her, da vi ofte kommer hit i korte perioder og ofte med hendene fulle av klesvask osv.
-
Mellomgang
Praktisk fordi når jeg er den første som står opp, tennes lyset i en innstilling vi selv har valgt. For oss er det en varm oransje farge i en dempet intensitet. Resten av dagen har vi valgt at sensoren ikke skal reagere.
En fordel med dette er selvfølgelig at du unngår å la lyset stå på lenge, ettersom det slår seg av igjen (hvis du stiller det inn).
Populære Philips Hue produkter