
Derfor er smartlys så smart i hjemmet
Med Ledvance Smart+ får du smartbelysning til hjemmet ditt som er enkel å sette opp og bruke. Du får mer intelligent belysning som enkelt kan tilpasses dine behov - bare ved å snakke med den eller bruke en app. Og det beste av alt er at det ikke krever noen endringer i hjemmets elektriske installasjoner. Det fungerer rett ut av esken. Les videre for å finne ut alt om smartbelysning.Med Ledvance Smart+-produkter kan fremtidens lysopplevelse flytte inn allerede i dag
Forestill deg at du kommer hjem en mørk og kald vinterkveld.
Du blir møtt av et allerede opplyst hjem, som ser varmt, koselig og innbydende ut.
Når du kommer inn på kjøkkenet, sier du høyt «Kitchen light cooking» til hjemmets digitale assistent. Umiddelbart tennes de innfelte spotlightene under overskapene med et sterkt og kraftig hvitt lys. Samtidig skifter takspottene farge fra et gulgyldent, koselig lys til det samme sterke, kraftige, hvite lyset som under overskapene.
Det gjør det lettere å se hva man holder på med når man lager middag, og om ingrediensene man jobber med er i orden.
Så går du inn i stuen, tar frem smarttelefonen og demper alle lysene til et koselig nivå, samtidig som lampene over sofaen tennes og utebelysningen i hagen skifter til den blå fargen som du synes er så fin for å se trærne og buskene i hagen.
Fremtiden har allerede begynt
Høres dette ut som fremtiden for deg? Eller noe som er dyrt å få gjort i hjemmet ditt? Da må du tro om igjen.
For med Ledvance Smart+-produkter kan du begynne å skape mer intelligent og - ja - smart belysning hjemme allerede i dag. Alt uten å måtte tilkalle en elektriker for å endre elektriske installasjoner eller installere nytt utstyr i el-tavlen.
Vi kaller det smart lys.
Alt du trenger å gjøre for å få smartlys er å kjøpe de Ledvance Smart+-produktene du trenger, installere en app på smarttelefonen din og - hvis du har en - sette opp den digitale assistenten din til å svare riktig på stemmekommandoene dine.
For intelligensen er allerede innebygd i Ledvance Smart+-produktene. Så de fungerer fra det øyeblikket du tar dem ut av esken og plugger dem inn i lampeuttaket eller stikkontakten.
Populære smartlys-funksjoner
De fleste ønsker for eksempel å kunne automatisere når lyset slås av og på. Eller legge til sensorenheter som slår på lyset når noen beveger seg foran sensoren.
Andre vil gjerne kunne slå lyset av og på via smarttelefonen. Eller de vil gjerne slippe å løpe rundt og slå av og på brytere og bare gi beskjed til den digitale assistenten om å endre belysningen.
Mange oppdager også raskt fordelene ved å kunne endre fargetonen på det hvite lyset, avhengig av om de skal arbeide ved lyset eller bruke det til underholdning. Til slutt er det muligheten til å veksle mellom 16 millioner forskjellige lysfarger som appellerer til andre.
Som sagt, mulighetene er uendelige. Så hvor vil du begynne - og hva ser du for deg i fremtiden?
Hvordan vil du styre det smarte lyset ditt?
En del av mulighetene avhenger også av hvordan du har koblet til de ulike Ledvance Smart+-produktene.
Hvis du ønsker å kunne styre og overvåke belysningen på avstand, velger du Ledvance [Smart+ WiFi-produkter] (https://www.Lampeguru.no/maerker/ledvance/smart-plus/wifi). Dette gjør det mulig å koble enkelte lyskilder, lamper og andre Smart+-enheter direkte til det trådløse nettverket hjemme.
Du kan også velge en såkalt Zigbee hub (også kalt en bridge). Den samler styringen av enhetene i en sentral enhet som kan kobles til det trådløse nettverket ditt. Dette har den fordelen at du også kan styre smartlamper fra f.eks. Philips Hue fra samme enhet.
Til slutt kan du også velge en løsning der du styrer de enkelte smartlysenhetene individuelt via Bluetooth. Hvis Bluetooth-pærene befinner seg innenfor Bluetooth-rekkevidde av hverandre, vil de danne et såkalt mesh som forsterker hverandres signaler. Det betyr at du ikke trenger å være innenfor Bluetooth-avstand fra hver enkelt pære for å styre den.
Smartlys med WiFi-tilkobling
Hvis du velger Ledvance Smart+ med WiFi-tilkobling, må alle smartlysenheter være koblet til det trådløse nettverket hjemme. Deretter kan du styre dem fra Ledvance-appen på smarttelefonen din.
Ledvance tilbyr et bredt utvalg av LED-pærer med innebygd WiFi-teknologi for praktisk talt alle lampesokler. Derfor kan du enkelt finne en Ledvance Smart+-pære som passer til dine eksisterende lamper. Fordi pæren bruker LED-teknologi, vil du også spare opptil 80 % av strømforbruket hver gang pæren slås på sammenlignet med gammeldagse gløde- og halogenpærer.
Ledvance Smart+ WiFi-pærer er tilgjengelige for både innendørs og utendørs bruk, i tillegg til en spesiell WiFi-plugg som gjør det mulig å styre elektriske apparater og lamper som ikke har innebygd Smart+ WiFi-teknologi.
Hver pære kan kobles til den personlige assistenten Google Home, Apple Siri eller Amazon Alexa, slik at du kan slå av og på lys og regulere dem med talekommandoer. I tillegg kan du overvåke og styre lyset når du ikke er hjemme.
En ekstra fordel med Ledvance Smart + WiFi er at det er den rimeligste av de tre tilkoblingstypene. Ulempen er at du «bare» kan koble til 120 enheter per hjem i appen. Det er også en forutsetning at den trådløse nettverkstilkoblingen er kraftig nok til å koble til pæren der den er montert.
Med Ledvance Smart+ WiFi-produktene kan du få smartlyset ditt til å snakke med andre IOT-enheter (IOT: Internet Of Things). Du kan for eksempel stille inn lyset i gangen til å slå seg på så snart kameraet i dørklokken registrerer at et av familiemedlemmene i huset er på vei inn. Eller slå av alle lysene i hele huset når du setter på innbruddsalarmen
Smartlys med Zigbee-tilkobling
Zigbee er en standard for smartlys som også støttes av andre lampe- og lyskildeprodusenter som Philips Hue, Bosch Smart Home, Samsung SmartThings, Athom Homey, Amazon Echo og flere.
Zigbee fungerer ved hjelp av en fysisk bro eller gateway som du kobler til lyspærene. Dette gjør at du kan styre alle enhetene som er koblet til gatewayen, som et enhetlig Smart Home-system.
Samtidig fungerer Zigbee-teknologien som et nett. Det betyr at de enkelte enhetene forsterker hverandres signaler. Dette gjør det mulig å skape et stort, utbredt nettverk av Zigbee-enheter uten at det oppstår dekningsproblemer noe sted.
Zigbee kan også kobles til hjemme- eller den personlige digitale assistenten din, slik at systemet kan betjenes med talekommandoer.
De eneste ulempene med Zigbee er at du må kjøpe en dedikert fysisk enhet for å styre smartlyset ditt. Og du er vanligvis begrenset til 50 enheter per gateway. Noen gatewayer kan imidlertid håndtere opptil 200.
Zigbee-løsningen er den dyreste av de tre. Men også den beste på grunn av bedre dekning og samarbeid med andre smartlamper og smarthusprodusenters enheter.
Som med WiFi-produktene kan du stille inn Ledvance Smart+ Zigbee-enhetene dine til å fungere sammen med andre smartlamper og smarthusprodukter. Du kan for eksempel slå på utvalgte lys når du slår av innbruddsalarmen. Eller du kan slå på lyset i hele eller deler av hjemmet ditt hvis noen utløser en utendørs bevegelsessensor med Smart Home-teknologi
Smart lys med Bluetooth-tilkobling
Som allerede nevnt fungerer Ledvance Smart+ Bluetooth-enheter også som et nett. Derfor trenger du ikke å stå i nærheten av den enkelte lyskilden eller lampen for å styre den med Ledvance-appen.
Du kan også koble Smart+ Bluetooth-produktene til Google Nest- eller Amazon Echo-appen din, slik at du ikke trenger flere apper for å styre belysningen i hjemmet.
Bluetooth-produktene kan også kobles til den digitale assistenten din, slik at de kan styres med stemmen eller via fjernstyring.
En tryggere, mer økonomisk og mye grønnere løsning
Med smartlys blir ikke bare hverdagen din med lys enklere. Den blir også tryggere og sparer deg for energi.
Du kan for eksempel programmere lyset i hjemmet ditt til å slå seg av og på på ulike tidspunkter når du ikke er hjemme. Det gjør det vanskelig for tyver å oppdage at du er alene hjemme.
Samtidig bruker smartlys LED-teknologi. Det betyr at du sparer penger på strømregningen så snart du bytter til smartlys.
I tillegg gjør Ledvance Smart+ plug det mulig å holde oversikt over strømforbruket til de elektriske apparatene og lampene du har koblet til støpselet. På den måten kan du enkelt finne hjemmets strømslukere bare ved å plugge støpselet inn i stikkontakten og koble til de ulike lampene og apparatene.
Til slutt gjør automatiserings- og programmeringsalternativene det mulig å begrense strømforbruket til de periodene det er behov for det.
Det gjør det mulig å tjene inn investeringen i smartlys ved å bruke mindre strøm til belysning. De mye smartere og mer intelligente alternativene er derfor en ekstra bonus som du får gratis.